Last week in Buenos Aires

A week full with drinks...

A week full with drinks…


English summary below ↓

Terwijl ik inmiddels lekker aan het reizen ben, zat ik vorige week nog in Buenos Aires. Wat is de maand omgevlogen zeg! Even een terugblik op deze laatste week in Buenos Aires.

Maandag heb ik eigenlijk niet zoveel gedaan. Ik houd hier lekker op z’n Spaans regelmatig een siësta, dus waarschijnlijk lag ik na school even lekker een uurtje te slapen…

Dinsdag heb ik een heerlijke Argentijnse chocoladetaart gemaakt… zoet dat het was! Ze gooien hier overal dulce de leche in wat echt super ‘dulce’ is. In de avond had ik zin om uit te gaan. Ik vroeg een vriendin of ze een drankje wilde doen en ze zei dat ze al in een bar genaamd Mundo Lingo zat. Hoog tijd voor mij om daar ook eens heen te gaan. De afgelopen maand waren er namelijk regelmatig studenten uit mijn klas te laat op school gekomen (of kwamen helemaal niet), omdat het zo gezellig was geweest in Mundo Lingo. Mundo Lingo wordt 3x per week in Buenos Aires georganiseerd en vindt plaats op drie verschillende locaties. Op dinsdag was Mundo Lingo gevestigd in the Temple Bar, wat maar op 10 minuten afstand lopen van mij bleek te zitten. En wat was het gezellig! Bij Mundo Lingo is het de bedoeling dat je in verschillende talen gaat spreken, om zo een taal te leren. Je krijgt bij binnenkomst stickers van de vlaggen van een land waar je de taal (een beetje) van spreekt opgeplakt en vervolgens word je al snel aangesproken door mensen waar je vandaan komt en blablabla. Er zijn ook veel Argentijnen die Engels willen leren, dus je kunt echt van elkaar leren. Het was echt super gezellig en voor ik het wist ging de kroeg al sluiten en was het hoog tijd om naar bed te gaan. Alle vrouwelijke klasgenoten waren vervolgens de dag er na op tijd, de mannen lagen nog lekker in bed… jajajaja.

El Alteneo

El Alteneo

Donderdag heb ik een prachtige boekenwinkel bezocht, El Ateneo. Voorheen was het een theater en is later omgebouwd tot boekenwinkel. Zo mooi! In de avond heb ik eerst een drankje gedaan in het park, iets wat ik eigenlijk het leukst vind. In de supermarkt een flesje wijn halen, om het vervolgens in het park op te drinken. Later die avond ging ik met een vriendin naar de bar vlakbij mijn huis. Ik had er in de recensies van het appartement al veel over gelezen, dus hoog tijd om er in mijn laatste week naar toe te gaan. Het is een beetje een ‘underground’ bar. Boven doet het dienst als bloemenwinkel waar je tevens wijn kunt kopen en beneden is dus een cocktailbar gevestigd waar je ook kunt eten. Super leuk! Terwijl ik dit schrijf, zit ik met een aantal mannen in Salta aan tafel en zij vinden het wel handig dat je goede wijn en bloemen in dezelfde winkel kunt kopen…

Op vrijdag was het de laatste dag op school en heb ik echt zo gelachen! Het was super gezellig in de klas, kwam waarschijnlijk ook door de komische opdrachten die we hadden… na de les kregen de studenten van wie het de laatste dag was, een certificaat uitgereikt. Studeren zat er op! In de avond ben ik met een groep medestudenten wat gaan eten en drinken en lag ik pas na vieren in bed. Mensen zijn hier trouwens heel aardig! Ik vroeg onderweg van de bar naar de bushaltes welke bus ik moest hebben, bleek het meisje dezelfde als mij te moeten hebben, wilde ze persé voor mij betalen en zei ze wanneer ik uit moest stappen (normaal volg ik altijd mijn gps-signaal, maar mijn telefoon doet het niet meer dus was het even behelpen in het donker).

Left to right: Robert, Luis, teacher Lionel, me, Alex and Nico on the last day at school

Left to right: Robert, Luis, teacher Lionel, me, Alex and Nico on the last day at school

Op zaterdag ben ik met de bus vertrokken naar Salta. Een rit van 22 uur. Ik zat wel met hele aardige mensen (die overigens alleen maar Spaans spraken) in de bus, hoewel mijn buurman wel behoorlijk snurkte. Al met al kwam ik op zondag in de middag aan en kwam ik in een super leuk hostel terecht (aangeraden door de mensen bij wie ik hierna een nachtje ga slapen). Eén van de mannen die in het hostel werkt, was vrij en vroeg of ik zin had met hem de stad in te gaan. Super leuk, hij is letterlijk en figuurlijk een clown. Ik heb zoveel lol gehad. En nog steeds! Ik heb inmiddels ook een plannetje voor de komende week gemaakt en ooooh… wat krijgen jullie volgende week waarschijnlijk een mooi verhaal met prachtige foto’s te zien!

So much fun with my new friend in Salta :)

So much fun with my new friend ‘Clown Tito’ in Salta 🙂

At the moment I’m traveling through Argentina, but last week I was still in Buenos Aires…

Monday I didn’t do that much after school. I’ve had many siëstas with the hot weather overhere, so I think at Monday I’ve had a siësta.

At Tuesday I went to a nice bar near my house. In this bar ‘Mundo Lingo’ organise once a week an evening where you can ‘learn’ other languages. They organise it three times a week, but at different locations. Other people in the bar can see which languages you speak (or a little) because of a sticker you get at the entrance. I liked it and spoke in Spanish a lot! Most of the Argentinan people want to learn English and speak it a bit, so you can have a conversation you both understand ;).

Thursday I went to the famous bookshop ‘El Alteneo’. Before it was a theatre, but now it is a shop. So nice! After it I dronk something at a bar close to my house; upstairs there is a flower- and wineshop and when you go to the chellar, you will find an underground bar where you can drink cocktails and you can eat something too. I loved it. Really funny that you can buy wine and flowers in the same shop, but for the ones who wanna buy a present for someone it’s handy 🙂

 

In the cocktailbar near 'my house'

In the cocktailbar near ‘my house’

 Friday it was my last day at school. It was a nice day with fun lessons and at the end of the day all the students who finished their lessons, got a certificate. In the evening I went out for dinner and some drinks with students from school. Yes, it was a week full of drinks 😉 I came home early in the morging (around four) and slept a bit. Saturday it was my last day and I went by bus to Salta… 22 hours in a bus, but I slept a lot and the other passengers were nice. Also the 1,5 old month baby didn’t cry during the trip.

Sunday I arrived in Salta and I walked around through the city with a guy from the hostel. I had so much fun! And still I have… Monday I go more north and oooooh… next week you will see a beautiful post, because I’ll go to beautiful places this week…

Salta

Salta

 

lastweek5

Love all the colors everywhere…

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

  1. Si usted y su pareja están experimentando problemas con su relación, podría muy bien sangrar en su vida sexual. Si puede aprender a entenderse mejor a sí mismo y a sus patrones de pensamiento, puede cambiarlos de manera positiva para resolver sus problemas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *