Het lievelingskoekje van Máxima

Alfajores

Alfajor


English below ↓

Dulce de leche. Je kunt er niet omheen in Argentinië. Super zoet en in Argentinië vinden ze het heerlijk… Ik heb er gisteren op school nog een chocoladetaart mee gemaakt, heavy dat het was!

En dan nu het lievelingskoekje van Máxima: Alfajores… Je kunt ze in verschillende smaken vinden, waaronder die met dulce de leche. Volgens mijn Argentijnse biketourvrienden Faku en Gaston zijn de lekkerste Alfajores koekjes te vinden in de wijk La Boca, dus daar heb ik dan maar mijn eerste exemplaar gegeten. Ook mijn Spaanse leraar Lionel is er helemaal gek op. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet overtuigd ben, maar misschien dat dat nog komt…

Alfajores smaken naar biscuitjes met heel veel chocolade en kies je voor de dulce de leche variant dan moet je daar een flinke toffeesmaak extra bij denken. De dulce de leche variant was eigenlijk net een bonbon (toen ik trouwens net een Argentijn in een bar sprak zei hij dat de piramidevormige variant die ik had geproefd niet een echte alfajor is. Gelukkig had ik ook een ‘echte’ geproefd…). Verder kun je ook kiezen uit witte, pure en melkchocolade alfajores of voor een vulling met bijvoorbeeld jam.

Welke smaak zou Maximá het lekkerst vinden? Help je het mee uitzoeken? Dan kan ik wat voor haar meenemen!

Dulce de leche is really popular in Argentina. It’s really sweet (too sweet for me). Today I made a cake with it at school… and heavy! You also can find it in the famous ‘Alfajores’: biscuits with chocolate, dulce de leche or marmalade… and there are many more variants. I think Alfajores is the favorite cookie of our Dutch Queen Máxima.

alfajore 4

De ‘echte’ alfajor…

 

Alfajores in La Boca, Buenos Aires

Alfajores in La Boca, Buenos Aires

 

Alfajores met dulce de leche

Alfajor with dulce de leche

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *