Zin in een cocktail?

Naast dat ik hier – tijdens één van de warmste zomers in jaren – regelmatig wat verkoeling zoek in het zwembad, neem ik ook graag een duik in de zee. En laat dat nou net bij één van mijn favoriete strandjes zijn met een heerlijk authentiek barretje…

El Chiringuito, Aguas Blancas

El Chiringuito, Aguas Blancas*


Er is hier al een aantal weken geen regen gevallen, er zijn helaas af en toe bosbranden op het eiland en ’s nachts koelt het eigenlijk niet af (tenzij je 27 graden Celsius een verfrissende temperatuur vindt om vijf uur in de ochtend)… Toch hoor je mij niet klagen. Als ‘zomermeisje’ kan ik hier wel aan wennen! Natuurlijk heb ik ook wel eens verkoeling nodig, maar dan spring ik gewoon in het zwembad. Of… loop ik even naar het strand Aguas Blancas.

El Chiringuito, Aguas Blancas

El Chiringuito, Aguas Blancas (lief dat ze vlaggetjes hadden opgehangen voor mijn verjaardag hè?!)

Ik vind het ook heerlijk om – als bijna iedereen nog slaapt – een lekkere ochtendwandeling te maken. De zon komt hier rond half zeven op (rond zes uur is het echt nog donker, was even wennen!) en het is dan heerlijk om te slenteren over het strand. Kom je er rond de middag, dan moet je uitkijken dat je niet over iemands handdoekje struikelt, maar in de ochtend is het prima te doen. En check dat uitzicht…

Ochtendwandeling op het strand Aguas Blancas

Ochtendwandeling op het strand Aguas Blancas

In de middag is het meer tijd om te genieten van een cocktail. En laten ze bij Aguas Blancas nou net de lekkerste mojito’s van het eiland maken… Meestal duik ik eerst de zee in (en echt, dit doet wonderen voor je haar!!! Voor tips, stuur me even een berichtje!), vervolgens val ik vaak in slaap en als ik wakker word, drink ik zo af en toe een mojito. Gisteren was ik er ook weer even en kletste ik bij met the King of Mojito’s…

King of Mojito's in his office...

King of Mojito’s in his office…

Mijn Spaans is nog niet al te best (krijg je als je voor een Amerikaanse familie werkt) en zijn Engels was ook nog niet echt om over naar huis te schrijven. Toch hadden we een gezellig gesprek onder het genot van, hoe kan het ook anders, een mojito. Deze beste man is een master in het maken van (Cubaanse) mojito’s en doet dit op verschillende plekken (clubs als Pacha enzo). Toch voelt hij zich het lekkerst in z’n provisorisch ingerichte kantoortje op het strand van Aguas Blancas. En zeg nou eerlijk… hier zou jij toch ook wel een cocktail willen drinken?!

Xx Ria

 *Aguas Blancas is één van de twee officiele naakstranden op het eiland, dus kijk niet raar op als je Adam en Eva een potje beach tennis ziet spelen!

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia