Vrijheid

vrijheid
Vieren dat we vrij zijn… dat we bevrijd zijn. Voor mij is het eigenlijk niet voor te stellen hoe de mensen zich in 1945 voelden toen ze bevrijd werden. Of in alle oorlogen daarvoor of daarna. Of andere heftige situaties waarin iemand alleen maar kan snakken naar vrijheid.

Ik ben zelf iemand die veel vrijheid nodig heeft…Dat ik nu mijn baan en huis heb opgezegd, geeft me enorm veel vrijheid, toch voelt het nog niet zo. Iets wat ik wel verwacht had; een enorme opluchting, heel veel energie. Het moet allemaal nog komen. Bij mij landt iets pas als het zover is. Als het moment daar is en ik in de auto richting Barcelona rijdt.

Eigenlijk ben ik ontzettend verwend. Dat ik graag vrijheid wil terwijl ik een goede baan, een leuk huisje en lieve mensen om me heen heb. En eigenlijk al vrij ben, omdat ik in een land leef waar we niet bang hoeven te zijn, we alles (te) goed voor elkaar hebben. Heel veel mensen zouden dat graag willen, maar wonen in een land waar een opleiding niet eens vanzelfsprekend is. Of moeten blij zijn als ze überhaupt een dak boven hun hoofd hebben.

Dag van de vrijheid. Dat is het vandaag. En wat mogen we ons hier ontzettend in onze handjes knijpen dat we eigenlijk maar gewoon kunnen doen wat we willen. Geniet daarvan!

Leef!

Liefs Ria

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia