Throwback Travel #4 – Camping in Saint Tropez, France

SAMSUNG DIGIMAX A503

Cassis, Frankrijk, april 2010English, Deutsch, Español ↑

Kamperen in Frankrijk. Wie heeft het niet gedaan? Zo’n zes jaar geleden ging ik voor het eerst (jawel!) op ‘kampeervakantie’ en ik dacht, laat ik eens naar de Côte d’Azur gaan. In een tent…

Natuurlijk had ik wel eens eerder gekampeerd, maar dat was met school. En vaak vielen die tripjes (letterlijk) in het water (voor mijn oud klasgenoten die wellicht meelezen: herinneren jullie je nog die vallende tentstokken in het dal van Zwitserland, waardoor we wakker werden van een in elkaar stortende tent???). Hierdoor werd ik niet echt verliefd op kamperen. Nu ben ik dat nog steeds niet, maar dat lag niet aan die leuke vakantie in Frankrijk!

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Onze tent

Ik ging samen op vakantie met mijn nicht Nieske, die destijds in Lyon woonde. We hadden afgesproken in Marseille, waar we ergens in het centrum met elkaar hadden afgesproken. Een paar maanden daarvoor had ik mijn eerste echte ‘soloreis’ (naar Zuid-Afrika) gemaakt, dus meeten in Marseille zou appeltje-eitje worden. En dat was ook zo… We hadden niets geboekt en gepland, maar waren van plan om in ruim een week van Marseille tot Nice te gaan… of dat gelukt is?

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Cassis, Frankrijk, april 2010

De eerste nacht verbleven we in het schattige plaatsje ‘Cassis‘, wat zo’n 20 kilometer ten oosten van Marseille ligt. Deze nacht hebben we een beetje gesmokkeld en sliepen we in een hotel, omdat we nog geen huurauto hadden en onze tent in een kluisje op het station in Marseille hadden achter gelaten. In de bus met zo’n ding was zo onhandig en waarom het decadente tripje door de Côte d’Azur niet beginnen in een leuk hotel?

>>> Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat ik me de namen van het hotel en de campings niet meer kan herinneren. Hoewel ik het geheugen (schijn te) heb (ben) van een olifant, is zes jaar toch iets te ver terug in mijn geheugen. Verwacht over namen van een verblijf of restaurants dus geen tips… <<<

Cassis is een schattig plaatsje aan het water, met een kleine haven en prachtige rotsige inhammen. Het strand bestaat uit kiezels en stenen. Geen zandstrand… Voor mij maakt dat trouwens niet uit, want ook op dit strand was het heerlijk genieten van de zonsondergang met een zelf meegenomen wijntje. Het dorpje had van die leuke steegjes en in het centrum zaten de dorpsoudjes gezellig bij elkaar op de stoep. Verder was er in Cassis weinig te beleven, maar als je kunt genieten van authenticiteit en rust, dan zit je hier in april prima!

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Cassis, Frankrijk, april 2010

De volgende dag konden we onze huurauto ophalen en kon de roadtrip èn het kamperen echt beginnen. Nu ik het kaartje van de Côte d’Azur zo bekijk, kan ik me herinneren dat onze eerste stop ‘Hyères’ was. Het woord heeft wel wat weg van Hyves. Verder kan ik me eigenlijk weinig van dit plaatsje herinneren. We zaten hier op een reuze camping, waar ik hoog zomer absoluut niet gevonden zou willen worden. In april was het prima, want er waren bijna geen gasten te vinden en de prijs was ook om over naar huis te schrijven. Zo’n €7,- per nacht. Dan kun je nog eens een reisje maken 😉 Onze tent was zo’n 2 seconden ding, waardoor het snel stond (ja echt!), maar het iets meer tijd kostte om ‘m de volgende dag weer in elkaar te vouwen (je moet gewoon even die draai weten te vinden, volgens mij had ik deze op onze laatste dag van de roadtrip ontdekt).

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Uitzicht onderweg…

Andere plaatsen die we aandeden tijdens onze trip waren natuurlijk Saint Tropez en Cannes. Eerlijk gezegd vond ik dit ontzettend tegenvallen. Ik ben gewoon niet zo van dat overdreven (of bedoel ik decadente?) gedoe. Tijdens de zomer zal het hier wel rondlopen met heel veel (rijke) mensen, maar daar was in het voorjaar nog niets van te merken. Ik kan me wel voorstellen dat je in de omgeving prachtige plaatsen hebt om te wonen met een uitzicht waar je u tegen zegt, maar dat had je niet in het centrum van Saint Tropez of Cannes. Natuurlijk kon je in Saint Tropez winkelen op het hoogste niveau, maar dat liet mijn budget destijds niet toe (op dit moment trouwens nog steeds niet, komt misschien vanzelf, maar dan ga ik het vast aan een ander reisje uitbesteden). In Cannes had je een hele grote haven, dus voor wie van mooie boten houdt, is het daar heaven on earth… want boten, daar hebben ze in Cannes wel verstand van.

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Cannes, Frankrijk, april 2010

De route van Marseille naar Cannes is trouwens prachtig. Hartje zomer rijd je hier stapvoets en in de file, maar in april was hier niets van te merken. Soms kwam je kilometers geen auto tegen. En al die prachtige bloemen die in bloei stonden… zo mooi! Echt een aanrader!

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Onderweg naar Cannes…

Een pareltje tijdens de trip was het plaatsje Antibes. Antibes is een oud vestingstadje met een rijke geschiedenis. Het ging er niet altijd even rustig aan toe in dit plaatsje, waardoor veel historische bouwwerken zijn gesneuveld. Toch zijn er nog wel wat bouwwerken bespaard gebleven en kun je onder andere de oude kathedraal en Château Grimaldi (ja, wat zou dat zijn…) bezoeken. Je hebt hier ook veel leuke winkeltjes te vinden. En vintage. Ik kocht er een prachtig oud tasje en ben er nog steeds gek op…

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Antibes, Frankrijk, april 2010

Antibes was gelijk het laatste plaatsje wat we aandeden tijdens onze roadtrip. Nice hebben we dus net niet aangetikt. Op de terugweg kwamen we nog langs het schattige Frejus. Ik vergeet dit plaatsje nooit meer, omdat ik er een prachtige antieke ring heb laten schieten die ik achteraf gewoon had moeten kopen. Als iets tijden in mijn hoofd blijft hangen, mag ik het van mezelf vaak kopen… maar om nou vanuit Nederland weer naar Frankrijk te gaan voor een gouden ringetje met groen steentje – in kindermaatje, wat ik dus heb en waardoor het in Nederland vaak lastig is iets te vinden zonder het op maat te hoeven laten maken – vond ik te ver gaan. Wie weet kom ik het ooit nog tegen. Jullie merken alweer, trauma’s heb ik daar opgelopen…

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Frejus, Frankrijk, april 2010

Een roadtrip is echt aan te raden in de Côte d’Azur. Helemaal als je het buiten het hoogseizoen om doet. De prijzen zijn dan normaal (voor mij was kamperen echt een koopje, ik wist niet wat ik meemaakte) en je kunt zonder files over straat. Er zijn heel veel authentieke en vintagewinkeltjes in deze omgeving te vinden, wat ik heel leuk vind. Als je goed zoekt, zit er namelijk vaak iets naar hartelust tussen.

Waar wil jij nog eens kamperen?

kaart

SAMSUNG DIGIMAX A503

In Cannes, Frankrijk, april 2010

 

SAMSUNG DIGIMAX A503

Dit is toch prachtig…

Follow my blog with Bloglovin

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

  1. Hacia el final de la década de 1990 hubo una revolución en el tratamiento de la impotencia sexual con el surgimiento de las drogas inhibidoras de la Fosfodiesterasa Tipo 5 (inhibidores de la PDE5).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *