Throwback Travel #1 – Liwonde National Park, Malawi

English summary below

Malawi
, het is één van de mooiste en puurste landen waar ik ooit ben geweest. Het heeft een prachtige natuur, er wonen hele lieve mensen en het is nog écht… Als je door het land rijdt, zie je een landschap aan je voorbij komen wat nog een soort van oerkracht uitstraalt. Alsof de tijd er jaren stil heeft gestaan, dat wat het juist zo mooi maakt.

Het is inmiddels alweer ruim vijf jaar geleden dat ik in Malawi ben geweest, maar het blijft favoriet. Ooit wil ik er naar terug (als ik die rondreis door Afrika ga maken die nog ergens op mijn lijstje staat). Vandaag neem ik jullie mee naar Liwonde National Park, het park met de meeste wildlife in Malawi.

liwonde

Bushman’s Baobab, a beautiful lodge near Liwonde National Park

Ik verbleef destijds in ‘Buhsman’s Baobab’ wat echt een plaatje in the middle of nowhere is, vlak buiten het National Park. Bovenstaande foto heb ik op het terrein genomen en ik blijf het een inspirerende foto vinden. Ik vond het er prachtig… die bomen, de lucht en dan de dieren die over het terrein lopen! Je kunt er slapen in een chalet, een luxe tent of in een dorm (ik koos voor het laatste). Voor ieder dus wel wat wils!

In het park zijn onder andere veel olifanten, kampala’s, nijlpaarden, kudu’s, apen en zwijnen te vinden. Vooral de olifanten en nijlpaarden maakten indruk op mij. Stel je het volgende voor: je zit niets vermoedend in een bootje voor 3 personen + ‘schipper’ (die aan het eind van het bootje staat en met een stok de boot in beweging houdt) en je hoort wat vreemde geluiden. Je ziet bijna niets (op olifanten in de verte na), tot dat je goed kijkt en er twee oortjes boven het water uitkomen. Jawel, een nijlpaard. Echt, als je bedenkt dat dat hele gevaarlijke (en snelle) dieren zijn, wil je echt niet dat je per ongelijk met je kanootje over een nijlpaard drijft. Het bootje zou maar omkukelen… dit verhaal (waarin dit dus echt gebeurd is!) hoorde ik de avond voor ik de volgende ochtend met het bootje de rivier op zou gaan. Ik vond het super spannend, maar ben toch blij dat ik het gedaan heb. Heerlijk kabbelend over het water, zonder lawaai. Toch wel lekker puur, zo’n ouderwets bootje zonder motor.

nijlpaard

Hippos, totally relaxed…

Wat ook heel bijzonder was, was een gamedrive door het park. Ik houd enorm van dieren dus het gaf een enorme kick toen er opeens heel veel olifanten naast de auto stonden. Wat een machtige dieren zijn dat! Er was ook een olifant die het niet zo leuk vond (misschien ook wel logisch), want die begon ontzettend met z’n oren te klapperen…

De olifanten kwamen ook heel dichtbij de lodge. Bij zonsondergang waren ze op nog geen 100 meter afstand te zien en ’s nachts kwamen ze heel dichtbij de tenten. Dus als je van wat spanning en sensatie houdt…

168634_176956682339989_4612361_n

Elephants near te lodge

Het is al even geleden dat ik er ben geweest, maar ik kan me herinneren dat de eigenaar (of manager, whatever) een heel excentriek, maar ook vooral komisch persoon was. Hij maakte in de avond grapjes terwijl we met alle gasten door elkaar heen aan een lange tafel zaten te eten. Ik noemde hem destijds gekscherend ook wel ‘Jack Sparrow’. Heb je een beetje een idee wat voor type het was.

Ik raad je zeker aan naar dit park te gaan! Malawi is een heel puur land, waar nog geen massatoerisme te vinden is. In dit park kom je ook bijna niemand tegen. Ik kan me herinneren dat we destijds één andere jeep tegenkwamen op het terrein.

165492_169944126374578_5648130_n
Malawi, pure and beautiful
Malawi is one of the most beautiful country I’ve ever visited. It’s pure and people live like hundred years ago. I loved it. If you go there, you can not miss Liwonde National Park. A quiet park full with elephants, hippos, kudus, monkeys and more.

I stayed in ‘Bushman’s Baobab’. A lodge where there are options to sleep in a tent, chalet or dorm. It’s near the park and you can totally relax there (if you like elephants, otherwise it can be a bit stressful in the middle of the night…). Don’t forget to make a ride trough the park and to take a boat over the water… Enjoy!

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

2 Comments

  1. Por un lado, hay hombres que no consiguen la erección, con independencia del deseo o de las ganas de mantener relaciones, por otro lado están aquellos que sí logran la erección, pero esta no dura lo suficiente para culminar el acto.

  2. Se estima que el 50% de los hombres de 40 a 70 años experimentan algún tipo de disfunción eréctil en algún momento u otro. La erección ocurre cuando cientos de vasos sanguíneos del pene se llenan de sangre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *