The Switzerland of Argentina

bariloche1

Cerro Otto


English/Español/Deutsch

Een paar dagen geleden kwam ik het Zwitserland van Argentinië binnen gereden… San Carlos de Bariloche, Patagonië. Wat kent Argentinië veel verschillende gezichten! Het is natuurlijk ook een ontzettend groot land, maar ik had niet verwacht dat ik na elke bustocht weer in een compleet ander landschap terecht zou komen. Zat ik vorige week nog in de woestijn, nu ben ik omgeven door bergen en meren en heel veel groen. Vanavond pak ik de bus naar de pinguïns. Ben benieuwd hoe het er daar uit ziet..

 

San Carlos de Bariloche

San Carlos de Bariloche

Het grappige is dat ik het er niet alleen uit vind zien als Zwitserland, dat is ook de bedoeling hier. Zo is er zo’n 20 kilometer van hier (Bariloche) een plaatsje genoemd ‘Colonia Suiza’. De naam zegt het al, een Zwitserse kolonie. Ook in de stad hier willen ze de uitstraling geven van Zwitserland en kun je (als je er geld voor over hebt) op de foto met een Sint Bernard. Je weet wel, die hele mooie, grote honden. Verder schrijf ik dit stukje onder het genot van een lekker stukje chocola. Want daar zit de stad ook vol mee; chocoladewinkels…

Mijn nieuwe vriend voor een dag... ;)

Mijn nieuwe vriend voor een dag… 😉

Even terug naar de avond dat ik arriveerde. Zoals jullie weten, houd ik van Google maps. Toch liet hij me die avond een beetje in de steek. Ten eerste was de locatie van de terminal niet op 3 kilometer afstand van het hostel, maar 4 kilometer. Verder had ie aangegeven dat er geen bussen op dit traject reden en dat ik dus moest lopen (achteraf bleek er natuurlijk wel een bus te zijn, maar dat weigerde ik te vragen). Nu houd ik van lopen, maar 4 kilometer met mijn backpack en al was toch niet het allerfijnste waar ik na 19 uur bus op zat te wachten. Toch vond ik dat mijn lichaam wel wat beweging kon gebruiken en ben ik vrolijk op pad gegaan. Eenmaal aangekomen waren mijn handen bevroren en kon ik mijn naam bijna niet schrijven vanwege de kou. Het bleek die dagen ervoor te hebben gereageerd waardoor het enorm was afgekoeld. Omdat ik in de bus bijna geen eten had gehad, had ik enorm veel zin om te eten (het ontbijt in de bus bestond uit een alfajor en de snack was wederom een alfajor met kaaskoekjes, niet heel veel bodem voor een 4 kilometer wandeling met backpack). Ik kwam al snel in gesprek met een Canadees en Chileen die me wijn en kaas aanboden. Gezellig! Dat was natuurlijk niet genoeg, dus daarna de stad even in gegaan voor wat eten.

Bariloche en omgeving

Bariloche en omgeving

De volgende ochtend ben ik samen met Robin, de Canadees, een heuvel gaan beklimmen. Cerro Otto. Het was echt een supermooie wandeling. In de winter kun je hier skiën, dus her en der vond je aanwijzingen waar de pistes zich bevonden en waar het juist niet toegestaan was om te skiën. Ook kwamen we een hele mooie rots tegen wat de perfecte plaats leek voor een foto. Eerst ging Robin en maakte ik wat foto’s. Daarna ging ik… Nou echt, ik heb nog nooit hoogtevrees gehad, maar nu voelde ik wat mijn vader (en alle anderen met hoogtevrees) doormaken als ze bang zijn vanwege de hoogte. Ik was zo bang! Ik wist niet wat ik meemaakte. Uit angst begon ik alleen maar te kletsen. Robin zal wel keihard hebben gelachen. Op de foto’s zie je het misschien niet, maar de plek waar ik stond was alleen te bereiken met een steen ter grootte van de breedte van je schoen. Ook begon het op een gegeven moment zo hard te waaien dat ik niet wist wat ik moest doen. Robin zei al, het waait hard hè? Alsof je van de steen waait… jajaja. Wat was ik blij toen ik weer veilig en wel op de ‘echte’ grond stond.

Bang momentje...

Bang momentje…

De dag erna ben ik naar het ‘Zwitserse’ dorpje geweest. Enorm toeristisch, maar wel heel schattig en met live muziek en heel veel kraampjes vol eten en handgemaakte spullen. Ook was het gelegen aan een meer wat wel weer echt een toplocatie was. Zoals ik eerder al schreef was het enorm koud op de avond dat ik arriveerde, maar daarna is het alleen nog maar strakblauw geweest en scheen de zon volop. Prachtig.

Nacho's met guacamole in het 'Zwitserse' dorpje

Nacho’s met guacamole in het ‘Zwitserse’ dorpje

Ik was van plan om ook nog te gaan paardrijden in de bergen, maar de prijzen waren weer lekker Patagonisch (= duur), dus besloot ik het plan om te gooien. Samen met de Chileen, Felipe, besloot ik te gaan liften. Eerst hadden we het hippie dorpje El Bolson in gedachten, maar omdat het inmiddels al middag was, toch iets te ver. Dus toen zijn we naar de andere kant van de bergen gelift, waar weer een prachtig meer verscholen lag. Het was super rustig (aan het eind van de middag werd dat wel anders) en we hebben een kayak gehuurd en zijn het meer opgegaan. Super mooi! Koud opspattend water onder een heerlijk zonnetje en tussen de bergen. Optimaal genieten! Hierna ben ik lekker in de zon gaan liggen (op het grind, zandstranden zijn hier nergens te vinden) en ging Felipe liftend op zoek naar een supermarkt. Een uur later kwam hij terug met drankjes en chips en genoten we lekker van het weekend (hoewel wij eigenlijk de hele week weekend hebben…). Die avond ging ik weer terug naar Bariloche en bleef Felipe in het dal, waar hij ergens een huisje had weten te scoren waar hij gratis kon overnachten. Felipe en zijn vrienden hadden in een bar namelijk iemand ontmoet die een huis in de bergen had waar ze wel mochten slapen wanneer ze wilden. Gratis en zonder dat die vrouw er zelf was. Heel veel mensen zijn hier zo aardig en vriendelijk! Ook met liften werden we op de plek gebracht waar we graag wilden, terwijl dat kilometers om was voor die man. Prima natuurlijk, hoefden we niet te lopen. Al met al een super zondag.

Heerlijke zondag...

Heerlijke zondag aan het meer…

Inmiddels is het maandag en vertrek ik vanavond naar Puerto Madryn. Weer iets anders en aan de andere kant van Argentinië. Nog een week en ik zit alweer in het vliegtuig naar Nederland… wat gaat de tijd snel!

Zittend op een boom

Genieten…

 

Huppelen in het zand

Huppelend in het zand

 

Mijn droombusje!

Mijn droombusje!

 

Boot in de tuin, hoe relaxt

Boot in de tuin, hoe relaxt

 

Marktje in Colonia de Suiza

Marktje in Colonia de Suiza

 

Uitzicht vanaf Cerro Otto

Uitzicht vanaf Cerro Otto

 

Bariloche waant zich nog steeds in de kerstsferen...

Bariloche waant zich nog steeds in de kerstsferen…

 

Volle maan

Volle maan

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

  1. Una erección se logra cuando el conjunto de tejidos esponjosos del pene, es decir, los cuerpos cavernosos, se relaja para permitir el flujo de sangre que resulta en la expansión y la firmeza del pene. ¿Recuerdas cuando hacias el amor y/o tenías sexo sin problemas? Hay varias opciones a escoger dentro de la amplia gama de medicaciones orales, aunque dependiendo de si hablamos de eyaculacion recoz o incontrolada, impotencia o falta ereccion, falta de apetito sexual, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *