Penguins in Patagonia…

Love this penguin

Love this penguin

English/Español/Deutsch

Mijn trip in Argentinië zit er bijna op… hoewel ik niets gepland en vooruit geboekt had, had ik globaal wel in mijn hoofd waar ik allemaal naar toe wilde gaan. In Mendoza dacht ik Puerto Madryn nog over te gaan slaan, maar ik ben blij dat ik er toch naar toe gegaan ben. Hoe kon ik de pinguïns nou overslaan?

Hier in Puerto Madryn is het landschap weer totaal anders dan alle andere plaatsen waar ik ben geweest. Viel ik in de bus rijdend tussen enorme bergen in slaap, werd ik wakker in een licht glooiend landschap wat wel wat weg heeft van de duinen. Als je erover nadenkt is het ook wel logisch, want ik leg enorme afstanden af. Alsof ik van Nederland naar de Pyreneeën rijd.

Onderweg naar Puerto Madryn

Onderweg naar Puerto Madryn, hier nog tussen de bergen…

De eerste dag kwam ik al vroeg in de ochtend aan. Na ingecheckt te hebben in het hostel, ben ik naar het strand gegaan. Want jawel, Puerto Madryn heeft een enorm strand met echt zand. Voor mij totaal onverwacht. Ik liet me namelijk regelmatig verrassen door me gewoon niet van te voren in te lezen. Super leuk, want dan zijn dit soort geluksmomentjes als een enorm mooi strand nog leuker! Met ook nog eens prachtig weer.

#LOVE

#LOVE

Hier in het noordoosten van Patagonië is heel veel wildlife te vinden… zo zijn er pinguïns, zeeleeuwen, zee-olifanten, orka’s (helaas niet gezien) en tussen juni en december ook walvissen. Op het vaste land vind je o.a. guanaco’s, uilen en gordeldieren. Als dierenliefhebber  zag ik dan eindelijk veel dieren in Argentinië! Ik ben een dag naar Penísula Valdés geweest waar ik een tour over dit schiereiland heb gedaan. Hoewel het landschap wel een beetje saai was (veel struiken en zand, dat weet je na 6 uur wel ;)) en je vooral veel in de auto zit, vond ik het wel leuk om de pinguïns weer eens van dichtbij te zien (in Kaapstad liep ik ooit ook tussen de pinguïns en vond dat zo leuk!). Drie uur rijden hier vandaan is ook een kolonie met ongeveer een miljoen pinguïns (na Antarctica de grootste kolonie pinguïns). Hier ben ik niet geweest, maar als je dus echt veel pinguïns wilt zien moet je naar Punta Tombo.

Guacamo

Guanaco

Ik ga zo nog even lekker naar het strand (waar ik waarschijnlijk omver geblazen word, het waait hier echt enorm) en daarna vertrek ik alweer naar Buenos Aires. Wat is de tijd snel gegaan! Twee maanden zijn omgevlogen… maar ik ga zeker terug, want vooral op het noorden ben ik helemaal verliefd geworden. En er zijn nog zoveel landen hier die nog een bezoekje waard zijn 😉

Fijn weekend allemaal! XXX

Gordeldier

Gordeldier

 

Onderonsje tussen de pinguïns

Onderonsje tussen de pinguïns

 

Zeeleeuwen

Zeeleeuwen

 

Nog meer zeeleeuwen...

Nog meer zeeleeuwen…

 

Als je heel goed kijkt, zie je een uil zitten...

Als je heel goed kijkt, zie je een uil zitten…

 

Zee-olifant

Zee-olifant houdt in de verte een relaxmomentje…

 

Zee-olifanten

Zee-olifanten

 

Skyline Puerto Madryn

Skyline Puerto Madryn

 

Puerto Piramides

@ Puerto Piramides

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

  1. Estos incluyen trastornos emocionales y físicos. La impotencia sexual, también conocida como disfunción eréctil o impotencia erigendi, es la incapacidad del hombre de iniciar y/o mantener una erección del pene durante el tiempo suficiente como para tener relaciones sexuales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *