O F F L I N E

Het is niet meer uit onze wereld weg te denken. Online zijn. Een uitleg hoef ik niet te geven. Misschien wel waarom ik de afgelopen weken dan zo afwezig was. Of liever gezegd, offline.

Maar afwezig was ik zeker niet. Dat zullen mijn (ex) collega’s in de Keukenhof wel beamen… Voor een extravert persoon als ik is het namelijk moeilijk om onzichtbaar te zijn, maar online was het dus eventjes mogelijk. Zowat geen foto’s op instagram (which I loveeee) en ontelbare verjaardagen vergeten. Op Facebook ja. Want zo gaat het momenteel toch? Je hoeft er zelf niet meer over na te denken, Facebook geeft je wel een herinnering wie er jarig is. Of wat je vorig jaar op hetzelfde tijdstip deed.

Moeten we hier blij mee zijn? Al dat online gedoe? Samen in de woonkamer zitten en niet met elkaar kletsen, maar met de mensen die ‘online‘ zijn? Ik weet het niet, maar doe er wel keihard aan mee. Hoewel ik van m’n vrienden (jaaa… daar gaan we weer, wie zijn je echte vrienden? En wat zijn je Facebookvrienden dan???) echt wel weet wanneer ze jarig zijn en daar geen Facebook voor nodig heb (echt waar!, Je kent me toch? Dat meisje met het geheugen van een olifant?), vraag ik me wel eens af hoe al die felicitaties door iemand anders geschreven worden. Gemeend? Of even snel “Gefeliciteerd” en niet eens weten naar wie je het stuurt? Als ik naar me zelf kijk, stuur ik echt niet iedereen een felicitatie. Ik weet eigenlijk ook niet waar mijn keuze op gebaseerd is. Familie feliciteer ik online eigenlijk altijd wel (als ik online ben), ook al zie ik ze in het ‘echt’ nooit. En verder is het het moment. De ene week krijg iedereen een dikke digitale smakkerd, de andere week hooguit één persoon. Het zal mijn mood wel zijn, maar trek dus niet één lijn… het ligt dus niet aan jou. Of om wie je bent. Nou ja, misschien ook wel. Heb ik je maar 1 minuut in mijn leven gezien, maar zijn we wel gelijk Facebookvrienden geworden, dan zit er een dikke kans in dat je volgend jaar geen felicitatie van mij krijgt. Of is dit nu niet aardig?

Goed. Ik was aan het vertellen waarom ik offline was. Het was niet eens echt expres. Ik was dus niet zo’n persoon die even hip ‘een weekje offline’ ging. Nee. Ik heb gewoon geen abonnement met internet meer op mijn telefoon. Dat krijg je als je de helft van de tijd niet in Nederland zit en het geld dat je ermee bespaart liever besteed aan reizen enzo. En je hebt momenteel zoveel wifispots. Geen probleem dacht ik zo. Tot ik dus, zo rond de Pasen, ging werken in (of op?) de Keukenhof. Wat echt (echt!) heel leuk was. En waar ik iedereen ook wil aanraden om eens in het voorjaar naar toe te gaan. Lekker er op uit in eigen land. Niks geen verre reizen naar de Quebrada de Humahuaca enzo. Nee, dat hebben we allemaal leuk in Nederland. Hoewel ze in de Keukenhof dus wel heel gedigitaliseerd bezig zijn, mocht ik daar natuurlijk niet gebruik van maken tijdens mijn werk. Facebooken en pauwen gaan namelijk niet samen. Of gekke mensen in de gaten houden en een foto plaatsen op Instagram. De dierenweide van de Keukenhof was namelijk mijn domein de afgelopen weken. En wat heb ik genoten! Ik was weer even het boerinnetje. Heerlijk met allemaal dieren om me heen: alpaca’s, pauwen, varkentjes, kippen, konijnen, geiten en eenden. Zo leuk! Ik zou eigenlijk helpen met parkeren, wat ik af en toe ook gedaan heb, maar ik was dus vooral bij de dieren te vinden. En na een lange dag zaten we met een hele groep ergens in een huisje (kantoor, whatever) op een paar kilometer van de Keukenhof. Zonder wifi. En dus was ik even offline. Natuurlijk heb ik in een vrij minuutje op het werk wel eens een whatsappje gestuurd, of even een foto gepost. Maar bijna niet dus. Best lastig als je ondertussen ook nog ‘online’ op zoek bent naar een kamer op Ibiza. Maar ook dat is gelukt. Zo ging ik op een ochtend iets eerder naar de dierenweide, om even te reageren op alle reacties die ik op mijn post had gehad. Gezellig tussen de alpaca’s om half zeven in de ochtend.

Half zeven in de ochtend nog even snel online...

Half zeven in de ochtend nog even snel online…

En nu ben ik dus weer online. Vorige week maandag was mijn laatste werkdag. Dinsdag heb ik mijn auto gepakt en woensdag ben ik gaan rijden… richting Ibiza. Vrijdagochtend kwam ik aan en ik ben inmiddels weer helemaal geland en geaard op dit fijne eiland. Dus vanaf nu kun je weer leuke foto’s en verhaaltjes van mij verwachten.

Wat ik er eigenlijk van vond om offline te zijn? Aan de ene kant niet erg, het was ook wel lekker rustig. Ik liet dan ook vrij snel los dat ik geen internet had en besloot om gewoon een maandje niet te bloggen. De tijd die ik vrij was, kon ik dan ook volledig aan vrienden en familie besteden als ik daar was. En niet met de gedachte, ‘oh, ik moet nu nog iets schrijven’. Als het moet, wil het natuurlijk helemaal niet, maar dat hoefde dus ook niet van mezelf. Ik zou niet altijd ‘offline’ kunnen zijn. Op dit moment nog niet. Ik wil mensen graag inspireren hun hart te gaan volgen en wil dat voornamelijk online doen. Ook vind ik het heerlijk om foto’s te maken en deze met de wereld te delen. Voorlopig ben ik dus weer even in het digitale wereldje te vinden!

Liefs xxxxxx

De pauw... die meerdere keren ontsnapte.

De pauw… die meerdere keren ontsnapte.

 

Er werd in weer en wind gewerkt. Respect voor iedereen die altijd buiten aan het werk is (en niet zomaar even kunnen schuilen omdat het regent... )

Er werd in weer en wind gewerkt. Respect voor iedereen die altijd buiten aan het werk is (en niet zomaar even kunnen schuilen omdat het regent… )

 

Zo schattig... de kleine bokjes.

Zo schattig… de kleine bokjes.

 

Alpaca's die vuur kunnen spuwen... jawel!

Alpaca’s die vuur kunnen spuwen… jawel!

 

Die alpaca's wilden altijd graag op de foto.

Die alpaca’s wilden altijd graag op de foto.

 

Altijd.

Altijd.

 

Er waren natuurlijk ook bloemen...

Er waren natuurlijk ook bloemen…

 

En ik heb niet alleen dierenvrienden gemaakt... Wat was het altijd gezellig Sjanna! ;)

En ik heb niet alleen dierenvrienden gemaakt… Wat was het altijd gezellig Sjanna! 😉

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

  1. Ingesta de fármacos: El consumo de fármacos para tratar diversas enfermedades pueden causar impotencia masculina, como por ejemplo los antipsicóticos, los antidepresivos, ansiolíticos, psicotrópicos, hormonas esteroideas, antihipertensivos, antineoplásicos, etc. Si ha tenido este tipo de experiencia, es muy probable que la disfunción eréctil no sea su única lucha y debería considerar seriamente buscar ayuda profesional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *