La Bomba de Tiempo

English summary below ↓

Houd je van dansen, live muziek en een supergezellige sfeer, dan vind je een optreden van La Bomba de Tiempo helemaal te gek. Elke maandag zetten ze cultureel centrum Konex in Buenos Aires op z’n kop en gaan de heupjes er flink heen en weer.

La Bomba de Tiempo is een percussiegroep en zet elke week een unieke show neer. Het is een interactie tussen muzikanten en dirigent en elke keer is dit weer anders. Ook nodigen ze iedere week iemand uit die een nummer met ze meespeelt. De avond dat ik er was, was dit een Argentijnse zangeres.

Ze beginnen rond 20.00u te spelen en om ongeveer 22.00u is het afgelopen. Ik dacht dat je rond een uur of zeven in de avond naar binnen kon, dus ik was er al op tijd. Ik was er met de bus heen gegaan en moest vanaf de halte nog een stukje lopen. Eenmaal aangekomen stond er al een enorme rij van mensen die allemaal naar de show wilde gaan. Ik ben maar netjes achteraan aangesloten. Na een half uurtje kon ik naar binnen en wat bleek… had ik meteen gezegd dat ik cash wilde betalen, was ik zo aan de gebeurd geweest (tip voor als je er nog heen wilt!). Een kaartje kost 110 Ar. peso, wat op dit moment omgerekend zo’n €7,50 is.

Hieronder een video voor een impressie… live is het 100x beter en veel energieker dan het op het filmpje lijkt.

When you will visit Buenos Aires, don’t forget to go to La Bomba de Tiempo! Every Monday they give a show in Konex. La Bomba de Tiempo is a percussion ensamble that practises improvisation with signs. Every show is unique and unrepeatable because its music is generated live on stage trough the dialogue between musicians and director, who leads the improvisation using a code of more than 70 signs made with the hands.

They start playing around eight in the evening and it’s finished around ten in evening. Before the show begins it’s really busy, so be in time. Entrance is at the moment 110 Ar. Peso (around €7,50).

 

La Bomba de Tiempa, Konex

La Bomba de Tiempa, Konex

 

Konex

Konex

 

Beautiful moon

Beautiful moon

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *