Fashion Friday #1


English, Deutsch, Español ↑

Het is weer vrijdag! De dag voor het weekend. Meestal gaat het er op het werk wel wat relaxter toe op een dag als vandaag. Tenminste, zo heb ik het altijd ervaren. Niet dat er niets gedaan werd, maar vaak was er een andere sfeer…

Ik kon vaak lekker doorwerken omdat het rustiger was of omdat ik weinig afspraken had staan op vrijdag. Had ik wel een afspraak, dan was het toch vaak anders dan een afspraak op een andere doordeweekse dag. Mensen waren meestal wat relaxter, stonden al met één been in het weekend. Dat had ook invloed op een gesprek wat ik dan met iemand had. Leuker ook… (voor jullie als tip: misschien toch maar meer afspraken plannen op vrijdag).

Ook wordt er op vrijdag vaak geborreld of wat anders dan ‘standaard’ gegeten tijdens de lunch. Zo herinner ik me nog mijn afstudeerstage in Amsterdam… elke vrijdagmiddag kwam er rond een uur of drie een karretje met chips en drankjes lang je bureau. Vervolgens gingen we vaak na de tijd met z’n allen naar een café. Wat een gezelligheid! Bij andere banen was vrijdag vaak ‘patat-dag’… hoewel ik van gezond eten houd, kan ik een patatje met mayonaise niet weerstaan. Heerlijk vond ik het (en in tegenstelling tot reizen kan ik bij een patatje dus wel genieten van de voorpret… als ik er al aan denk, loopt het water me al in de mond. Na de tijd heb ik trouwens nooit een voldaan gevoel en denk ik waarom koos ik ook alweer voor dit ongezonde hapje? Toch weerhoudt dat me niet om geen patat met mayo meer te eten…).

Patat met mayo... en hier op de foto met warme chocomel. Dit was de enige foto met patat die ik kon vinden. Heb de foto ooit gemaakt toen ik in Oostenrijk woonde en waar we op zondag vaste prik hadden om patat met mayo (en paprikapoeder... heerlijk) te eten

Patat met mayo… en hier op de foto met warme chocomel. Dit was de enige foto met patat die ik kon vinden. Heb de foto ooit gemaakt toen ik in Oostenrijk woonde en waar we op zondag vaste prik hadden om patat met mayo (en paprikapoeder… heerlijk) te eten

De vrijdag staat voor veel bedrijven ook bekend als ‘casual Friday’. Kan je eindelijk die leuke spijkerbroek aan die je op andere dagen niet mag dragen… Ik heb hier eigenlijk nooit mee te maken gehad, want ofwel het was altijd casual Friday ofwel ik zat vast aan een dresscode die ook op vrijdag gold (nu smokkelde ik wel eens met die dresscode, maar dat is weer een ander verhaal). Voor mij een reden om wat met dit thema te doen! Vanaf vandaag zal ik proberen om elke vrijdag iets te plaatsen in het thema fashion/kleding…

Smokkelmomentje in december 2014... toen ik nog bij Randstad werkte, hadden we een dresscode. Met kerst vonden oud-collega Linda en ik dat we wel een foute kersttrui aan konden. Omdat we dit last minute besloten en er bijna nergens meer een kersttrui te vinden was, koos ik voor een trui van de kinderafdeling met de tekst 'Oh deer'. Past dus best in het thema van vandaag.

Smokkelmomentje in december 2014… toen ik nog bij Randstad werkte, hadden we een dresscode. Met kerst vonden oud-collega Linda en ik dat we wel een foute kersttrui aan konden. Omdat we dit last minute besloten en er bijna nergens meer een kersttrui te vinden was, koos ik voor een trui van de kinderafdeling met de tekst ‘Oh deer’. Past dus best in het thema van vandaag.

Vandaag kies ik voor shirts/truien met een quote of tekst. Ik heb af en toe van die momenten dat ik het heerlijk vind om zo’n shirt te dragen. Mijn eerste shirt dat ik me kan herinneren wat aan dit thema voldoet, is mijn ‘WOEF’ shirt uit de collectie van Dutchy Puppy (foundation wat door Bridget Maasland is opgericht). Ik heb het shirt al lang niet meer en stamt ergens uit 2004 dacht ik zo. Ik kon nog wel een fotootje vinden 😉

Niet de meest charmante foto (studententijd, je kent het wel, maar wel leuk :) Ergens in de zomer van 2006

Niet de meest charmante foto (studententijd, je kent het wel, maar wel leuk ) :) Ergens in de zomer van 2006

Een andere favoriet die ik regelmatig gedragen heb is een shirt uit de collectie van Nikkie Plessen die ze voor Dance4Life ontworpen heeft: Choose Love.

Choose Love!

Choose Love!

Momenteel zijn de shirs en truien van Colourful Rebel natuurlijk helemaal hip & happening. Ook ik ben er dol op. Zoals onderstaande shirts met ‘Boef’ en ‘#Love’. Momenteel trouwens met korting te bestellen! Altijd leuk 😉

De boefjes zijn ijsjes aan het eten...

De boefjes zijn ijsjes aan het eten… Ibiza 2015

 

#LOVE, Buenos Aires 2016

#LOVE, Buenos Aires 2016

Ik merk wel dat ik vaak een quote of tekst met een reden kies. Om een statement te maken bijvoorbeeld. Zoals die van ‘Choose love’ die was ontworpen voor Dance4Life. Liefde is voor mij het belangrijkste in de wereld. Vandaar dat ik mijn #love shirt ook zo leuk vind (heb hem ook aan vandaag!). Een ondeugende tekst vind ik ook wel weer leuk, zoals die van ‘boef’. Even met een knipoog. Het leven hoeft niet altijd serieus te zijn.

Het merk ‘Je m’appelle’ heeft ook vaak een leuke (betaalbare!) collectie. Zoals het ‘Carpe Diem’ shirtje wat ik ooit bij ze kocht. Zeker de moeite waard om te bekijken als je er van houdt. Verder is Zoe Karssen natuurlijk een bekende op dit terrein…

Pluk de dag!

Pluk de dag! Deze foto is gemaakt op de laatste dag van mijn eerste vakantie op Ibiza, mei 2014

Wat vind jij van shirts met een tekst of quote? En als je er één in de kast hebt liggen, wat staat er op?

Fijn weekend!!! Xxx

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *