Drents Friese Wold – Bulls on the road

Tussen de Schotse Hooglanders, augustus 2012

Tussen de Schotse Hooglanders, augustus 2012


English, Deutsch, Español ↑

Je kunt me altijd wakker maken voor een onverwacht reisje. Ik houd ervan om op pad te gaan, nieuwe culturen te ontmoeten en een land te ontdekken. Toch moet ik de schoonheid van ons eigen land ook niet vergeten. Wat ik wel eens doe. Want hoewel Nederland geen bergen heeft… en ook geen rood zand… heeft het ook haar mooie kant. Zoals het nationaal park ‘het Drents Friese Wold’.

Ik ben opgegroeid op het Drentse platteland. Als ik weer even in Nederland ben, verblijf ik hier ook het meest. Op de boerderij. Mijn ouders wonen inmiddels een paar kilometer verderop en vanuit hun huis loop je zo het Drens Friese Wold in. Ik vind het er heerlijk. Kan m’n hoofd er helemaal leeg maken. Vind het heerlijk om er rond te fietsen en er even op een bankje te zitten.

Gezellig onderonsje met Vera :)

Gisteren had ik een gezellig onderonsje met Vera 🙂

Momenteel heeft het wel wat weg van de Afrikaanse steppen (okee, zonder heuvels op de achtergrond). Ik word altijd heel erg blij van ‘droge’ kleuren in de natuur. Geel bijvoorbeeld. En momenteel is al het gras er ongeveer geel, wat ik prachtig vind.

Er lopen ook Spaanse koeien rond. Vorige week kwam ik er al een stier tegen en momenteel zijn de eerste kalveren ook al geboren. Gisteren sprak ik met een beheerder van het terrein en hij gaf aan dat je dus wel echt op moet passen voor de stieren, want ze zijn niet gecastreerd en je kunt ze gewoon niet vertrouwen. Ook moet je de kudde niet in gaan, vooral niet nu ze kalfjes hebben. Oh ja, en blijf op de paden. Ik maak nog wel eens foto’s, zoals gisteren, en ga dan wel eens een stukje het bos in. Dat mocht dus niet van de beheerder. Dat je het even weet ;). Deed ik trouwens wel vaker, dat op de paden lopen. Voorheen liepen er altijd Schotse Hooglanders en ik vond het altijd wel mooi om daar foto’s van te maken… Deze schijnen nu verderop in het gebied te lopen, ik ben meestal tussen Wapse en Doldersum te vinden waar ik ze nu niet meer zie.

December 2015

December 2015

Wil je dus een keer de Nederlandse natuur in? Ga dan naar Drenthe! Genoeg accommodaties en leuke restaurantjes te vinden 🙂 Het is enorm populair onder fietsers en wandelaars, maar je kunt ook je paard meenemen en er een paardrijdvakantie van maken!

Met een Schotse Hooglander, augustus 2012

Met een Schotse Hooglander, augustus 2012

 

December 2015

December 2015

 

Vennetje

Vennetje

 

March 2016

Maart 2016

 

Lola was ook mee het bos in!

Lola was ook mee het bos in!

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *