Don’t take life always so serious…

DSCN3606

Lachen is gezond, Ibiza, oktober 2015


English, Deutsch, Español ↑

… want het leven is soms al zwaar genoeg.

Ik houd wel van een grapje. En droge humor. Hoewel ik vrijwel geen tv kijk, vind ik Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge heerlijk om naar te kijken (voor mijn niet-Nederlandse lezers; dit zijn Nederlanders bekend van de televisie). Alleen die twinkeling in de ogen al, dan moet ik gewoon lachen. En dat is maar goed ook, want lachen schijnt gezond te zijn.

Ik probeer zelf ook wel eens een grapje te maken, maar die zijn vaak cynisch, waardoor 90% het vaak niet snapt (of het ligt gewoon aan mij). Ik lig dan ondertussen in een deuk (letterlijk, mensen zien mij dan echt lachen), maar anderen snappen dan niet waarom. Dit is in het buitenland trouwens helemaal het geval. Een grapje maken in het Engels – of sporadisch Spaans – is gewoon gedoemd te mislukken. Bij mij in ieder geval.

Gelukkig heb ik nog een natuurlijk talent. Als clown. Tenminste, dat schijnt zo te zijn. In Argentinië ontmoette ik clown ‘Tito’. Wij hebben zoveel lol gehad. Alleen maar gelachen. Hij sprak geen woord Engels, ik een beetje Spaans, maar om te lachen maakt het niet uit welke taal je spreekt. Hij vond mij een ‘clown natural’. En daar heeft hij eigenlijk wel gelijk in. Ik ben soms gewoon een beetje onhandig. Stap bijvoorbeeld in een plas, terwijl ik toch echt van plan was er naast te stappen. Val in de modder, blijf op straat met mijn hak in een rioolputje hangen of ik gooi iets naast de prullenbak in plaats van er in. Dat soort stomme dingen.

Verder hou ik er ook van om gewoon even onnozel te doen. Zo kon ik vroeger met mijn zusje minutenlang lachen om niets. Dat was dan ook het plan, om om niets lachen, maar vervolgens moest je dan echt lachen om het lachen en kon ik uren door blijven gaan. Met hik en al.

Ik heb eens even gekeken of ik nog foto’s kon vinden van lachmomentjes en dat kon ik zeker… lach mee en geniet. Dit keer foto’s in de sneeuw (Oostenrijk 2013, waar ik destijds een seizoen werkte en hele leuke collega’s had)…

Lachen met Ashley #1 (2013, Oostenrijk)

Lachen met Ashley #1 (2013, Oostenrijk)

 

Lachen met Ashley #2

Lachen met Ashley #2

 

Lachen met Ashley #3

Lachen met Ashley #3

 

Onnozel doen in de sneeuw met Iris, Oostenrijk 2013

Onnozel doen in de sneeuw met Iris, Oostenrijk 2013

 

Ik dacht dat het een leuke foto werd, totdat ik mijn verstopte zonnebril zag...

Ik dacht dat het een leuke foto werd, totdat ik mijn verstopte zonnebril zag…

 

Oostenrijk 2013

Oostenrijk 2013

 

Lol in de sneeuw blijft leuk

Lol in de sneeuw blijft leuk

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *