Me gusta Buenos Aires

Een stad waar ik al jaren van droomde, in een land waar ik al tijden naar toe wilde… Buenos Aires, Argentinië.

Wat me zo aantrok aan dit land? Ik weet het eigenlijk niet. Als klein meisje heb ik ooit een (kinder)boek van de buurvrouw gekregen wat ging over kinderen in de wereld. Daar stond ook een verhaaltje in over een jongetje wat als Indiaan leefde in Zuid Amerika. Als ik er nu over na denk, leefde dat jongetje volgens mij in het Amazonegebied, maar in mijn hoofd woonde dat jongetje in Argentinië… voor mij was de link met Argentinië ook altijd de Indianen, iets waar ik me mee verbonden voel. Eigenlijk heel vreemd, want in Argentinië zijn juist alle Indianen verjaagd (en nog veel erger). Wat triggert mij dan echt om hier naar toe te gaan? Ik weet het echt niet. Misschien zijn het dan toch m’n roots, en voelt het als thuiskomen als ik  in februari over de pampa’s ga reizen, op enstancia’s ga slapen en gaucho’s ga ontmoeten… oftewel, het boerenleven. Ik ga het allemaal meemaken en geniet hier van het Argentijnse leven.

DSCN5169[1]


Bailar el Tango…

Inmiddels zit ik alweer twee weken in Buenos Aires en voelt het alsof ik hier al maanden woon. Ik heb mijn eigen appartement in het centrum van de stad, doe mijn boodschappen om de hoek en relax lekker in één van de parken die de stad rijk is.

Maar ik ben hier natuurlijk niet zomaar. Het afgelopen jaar heb ik op Ibiza gewoond en hoewel ik me daar prima redde zonder Spaans te spreken, is het toch wel fijn om de taal te kennen en te begrijpen. Helemaal als je van kletsen houdt. Nu had ik natuurlijk op Ibiza kunnen blijven of naar het dichterbij gelegen Barcelona, Valencia of Madrid kunnen gaan om daar Spaanse lessen te gaan volgen, maar ik koos ervoor om de Spaanse taal te gaan leren in Buenos Aires (hoe fijn is het om gewoon weer lekker in de zomer te zitten…).

En ik vind het hier heerlijk! Wat een ruim opgezette stad. Het heeft heel veel parken, staat vol bomen en het voelt als een (zuid) Europese stad. Ik blijf een plattelandsmeisje, maar ik kan prima een paar weken in deze groene stad wonen.

DSCN5149[1]

Wandelend over straat

Elke ochtend loop ik naar mijn school waar ik Spaanse les volg… naast Spaanse les, organiseren ze ook andere activiteiten, wat super leuk en gezellig is! Zo heb ik al een Tango- en Salsales gevolgd en heb ik afgelopen vrijdag heerlijke wijntjes geproefd. Verder ga ik na schooltijd regelmatig met klasgenoten een hapje eten of relaxen we even in het park. Je hebt vlakbij school de ‘Pekin’ zitten en daar kun je prima (en goedkoop) eten halen. Je pakt een bakje, vult deze met eten naar wens, je laat het afwegen en betaalt en vervolgens eet je het lekker op in het park. Ik ben meestal zo’n 25-40 Ar. Peso’s kwijt, wat omgerekend zo’n €1,70-2,75 is. Hoewel ik een keuken in mijn appartement tot mijn beschikking heb, kan het voor mij toch echt beter uit om naar Pekin te gaan! Een ideaal concept en het loopt als een tierelier. Als je ziet hoeveel mensen vanuit kantoor even de Pekin binnenwandelen… spitsuur rond 13.00u!

Tangoles

Tangoles van Giselle

Ook hier in Argentinië ben ik toch weer lichtelijk een wandelende attractie. Ik snap dat er in Afrika niet veel blonde meiden met blauwe ogen rondlopen en dat je dan nog wel eens nagekeken wordt, maar dat het in Zuid Amerika toch ook nog altijd als een soort van bijzonder wordt gezien, had ik niet gedacht.. Enig voordeel wel is, is dat je regelmatig voorrang krijgt als je wilt oversteken. Ook lachen veel mensen (nou ja, mannen) je vaak tegemoet. Ik moet het positieve er maar van inzien…

In de weekenden ben ik de omgeving graag aan het verkennen… je hebt hier prachtige parken, maar ook hele leuke wijken (barrio’s). Zo ben ik o.a. naar de wijken La Boca (kleurrijk en voetbal), San Telmo (zondag- en antiekmarkt) en Palermo geweest. Verder vind ik het heerlijk om te relaxen in één van de parken en te luisteren naar live muziek. Je ziet hier ook regelmatig een dj in de winkelstraat staan, heerlijk! Dans ik altijd gelijk even een nummertje mee of loop ik in ieder geval een soort van dansend door straat… Over de wijken en parken later meer, hieronder wel even een paar foto’s om een idee te krijgen hoe het hier is. Ik plaats regelmatig foto’s op instagram, dus wil je op de hoogte blijven volg me dan hier.

Ik ben dit weekend trouwens naar Colonia del Sacramento in Uruguay geweest. Wat een pareltje! Daar later ook over meer!

Welk land of welke stad zou jij nog heel graag willen bezoeken? Laat het hieronder in een reactie achter!

Live muziek van Claudio in het Recoleta park

Live muziek van Claudio in het Recoleta park

 

In de kleurrijke wijk 'La Boca'

In de kleurrijke wijk ‘La Boca’

 

Brede straten, veel bomen...

Brede straten, veel bomen…

 

In het Rosedal park

In het Rosedal park

 

Plaza del Mayo

Plaza del Mayo

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *