Bailar el Tango

tango

Tango in San Telmo, Buenos Aires

English summary below

De tango… wie heeft er niet eerder van gehoord. Ergens aan het eind van de 19e eeuw is deze dans, de tango, ontstaan aan de oevers van de Río de Plata.

De dans is ontstaan uit een mengeling van verschillende dans- en muziekstijlen uit zowel Afrika (nakomelingen van de slaven), Europa (Spaanse en Italiaanse immigranten) en Zuid-Amerika (gaucho’s die naar de stad trokken om werk te zoeken). Wat misschien wel grappig is om te weten, is dat de mannen zijn begonnen met het dansen van de tango. Zij bedachten de passen en oefenden deze met elkaar. Vrouwen uit fatsoenlijke families wilden namelijk niets met de (intieme) tango te maken hebben en als ze met ‘de vrouwen van lichte zeden’ wilden dansen, moesten ze hiervoor betalen. Uiteindelijk konden de mannen de vrouwen wel imponeren met de dans en in de jaren ’30 tot ’50 van de vorige eeuw, kende het in Buenos Aires zijn glorietijd.

Tango class

Tango class

De tango is nog steeds erg populair in Buenos Aires en wil je een live dans bijwonen, dan kan dat gewoon op straat. Zo zag ik een dans op een pleintje in de wijk San Telmo. De vrouwen gaan vaak gekleed in een sexy jurk met hoge split. Dit heeft nog altijd met de oorsprong van de dans te maken, zoals hierboven al een beetje beschreven: de eerste passen werden gedaan in de schimmige buurten van de stad. Wilde een man met een vrouw dansen, dan was dat een vrouw van lichte zede die er vaak weinig verhullend bijliep…

Hieronder een video die ik maakte in de wijk San Telmo, waar er uit het niets een stelletje het plein op kwam om de tango te gaan dansen…

Dance the Tengo in Buenos Aires
The exact origins of the tengo are lost in a myth and unrecorderd history. Generally excepted is that the dance started in the end of the 19th century near ‘Río de la Plata’, in Buenos Aires (Argentina) and Montevideo (Uruguay). It’s a mix of dances from different cultures: dances and music from Africa, Europe and South America.

It’s still a famous dance in Buenos Aires. You see the tengo everywhere and if you want, there are many posibilities to get into a class. I saw people dancing the tengo in San Telmo, a neighbourhood in the center of Buenos Aires (check the video). The reason women wear not that much, is because of it’s history. In the beginning only men danced the tango. If they wanted to dance tengo with a woman, it was someone who worked in a bar (and no, they were not tere to give the men some beer…) or from the street (like a redlight district). They didn’t wear much, so that’s why it’s at the moment a quite sexy look.  

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

One Comment

  1. Muchas veces los problemas laborales, períodos de tensión o estrés relacionados con cualquier área de la vida también pueden tener un efecto significativo en el rendimiento sexual.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *