Another week in Buenos Aires

English summary below ↓

Terwijl jullie zo waarschijnlijk naar het werk gaan, draai ik me nog een keertje om. Het is hier namelijk vier uurtjes vroeger… maar, ook ik ga er op tijd uit, want ik moet om negen uur op school zijn (als jullie toe zijn aan de middaglunch). Toch een beetje ritme ‘op reis’. Een reis die voor mijn gevoel volgende week pas echt gaat beginnen, omdat ik dan door het land ga reizen en Buenos Aires ga verlaten…

La Bomba de Tiempa, Konex

La Bomba de Tiempa, Konex

Nu zit ik nog gewoon in die heerlijke, grote stad waar van alles te doen is en waar ik ook afgelopen week weer van alles heb meegemaakt! Zo werd me van meerdere kanten aangeraden om naar de drummers op maandag avond te gaan… ik kwam erachter dat ze daarmee ‘La Bomba de Tiempo’ bedoelden. Een percussiegroep die elke maandagavond een live optreden geeft in het culturele centrum Konex. Wat heb ik genoten! Ik ging alleen heen, maar kwam -jawel- bekenden tegen toen ik daar was (het is maar een klein stadje hier, iedereen kent elkaar… ahum). En wat heb ik heerlijk gedanst! Ik houd zo van dat geluid, de heupjes gingen weer lekker los! Ik ging er trouwens met de bus heen, wat ook weer een avontuur op zich was. Ik had dat namelijk twee weken weten uit te stellen, maar wist dat als ik naar dit optreden wilde, er echt een SUBE (OV)-kaart gekocht moest worden. Ik had natuurlijk ook met de taxi kunnen gaan, maar ik ga voor low-budget, dus het kaartje was snel genoeg gehaald. Ik dacht dat het net als in Nederland was, gewoon in- en uitchecken met dat ding. Dat inchecken klopt, maar dan moet je tegen de buschauffeur zeggen bij welke halte je wilt uitstappen, zodat hij gelijk het bedrag van je kaart kan halen. En wist ik veel waar ik uit moest stappen. Ik ga namelijk altijd als volgt te werk: Ik plaats een ster op de plaats van bestemming in mijn googlemaps-kaartje, vervolgens volg ik gps om te kijken waar ik ben. Mijn plan was om op de ‘knop’ (in de bus) te drukken, als ik zag dat ik bijna op mijn bestemming was. Uiteindelijk heb ik mijn telefoon maar aan de buschauffeur gegeven en gezegd waar ik moest zijn. Toen was het allemaal snel geregeld. Volgens mij had het makkelijker gekund, want ik heb het idee dat er bij elk ritje 3,50 AR. peso van je kaart af wordt gehaald (het OV is hier heel goedkoop, dat is trouwens wel ongeveer het enige wat goedkoop is hier). Conclusie: het OV werkt prima als je weet waar je moet zijn en La Bomba de Tiempo was echt geweldig genieten!

Biketour

Biketour

Dinsdags heb ik niet zoveel bijzonders gedaan, maar woensdag heb ik echt de hele middag gefietst. Een studiegenootje, Linda, wilde graag de biketour doen en vroeg of ik mee wilde. Het leek me wel leuk om de stad vanaf de fiets te zien en woensdag was het dus zover. We kozen voor de ‘south’ variant en zouden zo’n 3 – 3,5 uur gaan fietsen (met stops). Ik moest wel even wennen dat we aan de linkerkant van de weg moesten fietsten, maar ik snapte al snel waarom. Op vrijwel alle wegen in de stad geldt dat het eenrichtingswegen zijn. De bussen stoppen allemaal aan de rechterkant van de weg. Om te voorkomen dat je omver wordt geblazen door zo’n bus (ook wel colectivo genoemd), fiets je dus aan de linkerkant! We hadden twee enthousiaste guides, Faku en Gaston, die ons van alles vertelden over datgeen wat we tegenkwamen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het meeste al gezien had op één van mijn wandeltochtjes door de stad. Wel was het leuk om nu een keer het verhaal erbij te horen (voor zover ik dat nog niet wist) en de jongens maakten er wat leuks van. Ben je voor langere tijd in de stad, dan zou ik je niet zo snel aanraden deze tour te doen (tenzij je zelf niet zo initiatiefrijk bent om de stad op eigen houtje te ontdekken). Ben je hier maar een paar dagen, dan is het zeker aan te raden! Je ziet in korte tijd heel veel en wordt ook nog wat wijzer van de stad en zijn historie op een leuke manier.

Love the city

Love the city

Op donderdagmiddag ben ik met een ander studiegenootje, Sarah, wat gaan rondwandelen in het noorden van de stad. We hebben o.a. de Chinese buurt bezocht (die echt maar heel klein is) en lekkere, Argentijnse empanadas gegeten. We eindigden de middag in Palermo, waar we o.a. even een bezoekje brachten aan mijn favoriete winkel

Vrijdag was het echt heel heet. Ik kijk eigenlijk nooit naar het weerbericht (het is bijna alleen maar mooi weer), maar onze leraar had donderdag gezegd dat het vrijdag wel 40º C zou worden. Ik had me er dus enigszins op voorbereid. Gelijk in de ochtend voelde je al dat het enorm warm was. Na school ben ik dan ook met Linda naar een supergroot zwembad geweest. Normaal houd ik niet zo van al die drukte, maar het was zo lekker om even in het water te springen! Op de achtergrond kwam Jezus trouwens opeens tevoorschijn vanuit de grond, alsof we in Río de Janeiro waren (check het filmpje) en ook vlogen er heel veel vliegtuigen over aangezien het zwembad vlakbij het nationaal vliegveld lag.

In het weekend heb ik niet zoveel gedaan. Er was op zaterdag een avond/nachtmarkt in de wijk Palermo, dus ik dacht leuk, daar ga ik heen. Was het er echt knetterdruk en het enige wat je er kon krijgen was eten. Daar had ik helemaal geen zin in, dus ben ik maar weer wandelend terug gegaan. Lekker wat frisse lucht in de avond na al die hitte. Vrijdagnacht had het trouwens flink geregend en zaterdag overdag was het ook een stuk koeler. Het weer was dus ook een beetje van slag na die super hete dag op vrijdag. Zondag was ook een rustig dagje. Wel heb ik een busticket gekocht naar Salta. Volgende week zaterdag vertrek ik naar het noorden van Argentinië waar mijn reisavontuur gaat beginnen. Verder heb ik lekker in het park gezeten en een rondje gedaan over de markt in Recoleta. Is altijd zo gezellig en kan ik mijn Spaans een beetje oefenen met de kraamhouders.

Volgende week weer een verslag van mijn laatste week in Buenos Aires! Nu eerst nog een weekje Spaans volgen (elke ochtend heb ik van 9.00-13.00u Spaanse les). Voor dagelijkse foto’s check mijn instagram. Fijne week! Wat gaan jullie allemaal doen?

Voor degenen die dit leventje ook willen, het kan! Gewoon (ja ‘gewoon’) je baan en huis opzeggen en als je een man/vrouw en kinderen hebt, neem je die gewoon mee. Denk je dat het niet kan? Dan wil je het waarschijnlijk niet graag genoeg, want de grootste stap is gewoon doen! Er is echt heel veel mogelijk! Ook met kinderen. Ik zeg dit, omdat heel veel mensen denken dat het niet kan. Dat je heel veel geld nodig hebt om zoiets te doen. Ik vond het ook heel eng om m’n huisje en baan op te zeggen, maar was zo blij toen ik het eenmaal gedaan had! En… je hoeft echt niet veel geld te hebben hoor! Creatief zijn is het belangrijkste! En prioriteiten stellen (ik eet bijv. net zo lief een verse empanada van straat in plaats van naar een restaurant te gaan). Natuurlijk is het voor de één makkelijker dan de andere (zo sprak ik terwijl ik deze blog aan het schrijven was met een alleenstaande moeder van twee kleine meisjes… dan is het natuurlijk iets lastiger, omdat je ook met een vader te maken hebt die de kindjes wil zien). Binnenkort schrijf ik hier wel even een hele blog over, want toch interessant om te delen 🙂

My first icecream of the year. And really, I look like a baby when I eat an icecream with 35 degrees.

My first icecream of the year, in the neighbourhood Puerto Madero. And really, I look like a baby when I eat an icecream with 35 degrees.

Time flies! This is my last week in Buenos Aires, next Saturday I’ll start my travel trough the country. Last week I did many things, you can get tired of it 😉 At Monday I went to a great live show of percussionists: La Bomba de Tiempo. La Bomba de Tiempo is a percussion ensamble that practises improvisation with signs. Every show is unique and unrepeatable because its music is generated live on stage trough the dialogue between musicians and director. I loved it and danced the whole eve. I came alone, but met some friends (yes, Buenos Aires is a small city… joking ofcourse). I came by bus, what was new for me. I never used the bus (colectivo) before, but I made it. You need a Sube card and you need to know the place where to go. In the bus you only check-in (no check-out, you have to tell the driver where to go… I didn’t know, so that was really handy…).

Tuesday I didn’t do something special (okay, I eat my first icecream since I arrived). Wednesday I did the biketour, the south version. I had really nice guides (Faku and Gaston) and they showed us a lot and tell also many things about the city. When you are here for many weeks and you love to discover the city by yourself, you don’t need the tour to see new things. Maybe you learn things, because at every stop they tell you something, but I saw almost everything already. When you are here for a few days, it’s definitely worth it to go, because in a few hours you see many highlights of the city! There’s also a possibility to do the north tour.

Thursday I went to the north with a friend and walked around and eat tipical Argentinan empanadas. Friday was really really hot, so after school I went with a friend to a big swimmingpool in the north (check the video in this blog). Normally I don’t like to go to a busy thing like this pool, but to jump into the water with 40 degrees is really nice.

My weekend was relaxing and I didn’t do any special. I went to a nightmarket, but it was to busy and only food. Not my thing… sooo, one week school and then whooop whoop on my way to Salta. What are your plans this week?

In Recoleta, near my favorite relaxingpark

In Recoleta, near my favorite relaxingpark

 

Reacties

Reacties

Ria - Very Fairia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *